18 juli 2015

In between days

Åter i Stockholm sedan, vad är det nu, två dagar och det kryper lite i mig av ENSLIGHETEN här just nu. Alla är bortresta och de ytterst få som är hemma jobbar, och det går åt rätt mycket energi att fylla dagarna med Ivan och vädret som pågår. En sak jag noterade när vi umgicks i två dygn med två andra ettåringar var att Ivan i princip inte trivs, och därmed inte fungerar, så bra inomhus. Det regnade en eftermiddag och de andra barnen var helt okej med att leka inne, lägga något pussel eller titta på bamse eller krypa runt eller you name it, men Ivan gick snabbt in i sitt berömda gnäll-and-destroy-mode och det var lika bra att slänga på sig alla regnkläderna och gå ut i hällregnet. Hellre det än att springa och försöka rädda möbler och lådors innehåll inomhus, liksom. Nåväl. Stockholm alltså. Ett tomt sådant. Igår lekte han med sin farmor några timmar och idag blev det Rum för barn på förmiddagen. Vad vi ska hitta på i eftermiddag (och kväll) har jag ännu ingen aning om men solen börjar titta fram och regnet från imorse har lättat så det är ju alltid något. Tänker positivt här.

En annan bra grej är att jag verkligen tycker att han blir roligare och roligare att umgås med. Om en nu får säga så? Men liksom, vi har mer och mer gemensamma skratt och skämt (okej "skämt" är kanske att ta i men liksom interna lekar och sånger och grejer som får honom, och sedan mig, att skratta) och han känns mer och mer som min polare och mindre och mindre som ett litet knyte som jag måste ha hand om. Älskade spralliga varelse. 


4 kommentarer:

Suss sa...

Sitter också här med en uberaktiv ettochetthalvåring som är såååå uttråkad. Har försökt haft något att göra varje dag denna vecka, urflykter/parken/storhandla etc men själv är jag helt slut. Och vädret är så kasst!
Känns ensamt och jobbigt att behöva tvinga sig själv till att hitta på nåt kul förmiddag OCH eftermiddag för sonen inte ska bli tokig här hemma. I såna här stunder önskar man att man hade en partner, en annan annan förälder. Saknar att ha en liten familj där två vuxna faktiskt kan göra nåt som vi tycker är kul och där barnet kan hänga med (och såklart också ha kul). Nu känns det mest som jag bara gör aktiviteter som är mest kul för sonen. Längtar efter lite vuxentid.

Sofia sa...

Han kanske tycker det är roligt på ett badhus eller är det för högljutt?

Schmarro sa...

Suss: hear hear sister!
Sofia: han skulle nog gilla men där går min gräns. Badhus ensam med vild springis utan impulskontroll och hala golv, pallar ej. Ännu.

fotopussel sa...

Det som brukar vara så kul att leka inomhus! Ett bra fotopussel brukar kunna hålla de flesta sysselsatta ett tag, men det fungerar kanske inte för alla.