12 augusti 2015

Tännerna

Nu är det bara två dagar kvar av föräldraledighet och sedan återstår en helg och sedan är jag inte längre en föräldraledig mamma. För första gången på 18 månader (vilket Ivan för övrigt fyller imorgon, samma dag som vi har kontroll på BVC gällande detta). Så speciell känsla. En effekt av denna känsla är till exempel att jag idag, då jag försökte lägga Ivan hemma för dagvilan vilket brukar vara en enkel historia men idag var mycket omöjlig för hans mun gör så jädra ont och så fort allt brus runt omkring tystnar så har han så ont och gråter och pekar i munnen och säger "tännerna tännerna" vilket gjorde att jag gav upp och slängde ned honom i vagnen för att promenera två timmar då jag egentligen hade velat stanna hemma, inte ens surade över detta utan bara: jahapp, det här är en av de sista dagarna det kommer bli på det här sättet. Styrde kursen mot Tanto och sedan Årstaviken och gjorde just det, promenerade, medan Ivan sov gott. 

Stannade för lite lunch på Göstas korv (jajjemen) och sedan mötte jag upp Malou, min härliga kusin, och vi fikade länge på Nyfiken Gul i takt med att molntäcket sprack upp och det blev ännu en varm sommareftermiddag. När vi fikat färdigt mötte jag Lisa och Emelie och barnen lekte på Lisas innergård. De skulle båda (inte båda barnen utan Lisa och Emelie) gå till Trädgården ikväll där Lisa skulle spela skivor och det som från början kändes som en omöjlig tanke, nämligen att gå dit, blev så småningom verklighet. Men först mötte vi Ivans farbror, Walter, och lekte med honom i parkerna två. Därefter mötte vi Lina och så gick vi alltså till Trädgården, där musiken som spelades var på ganska låg volym och Ivan hade otroligt roligt då han klättrade och dansade i exakt en timme och en kvart. Då var det dags att gå hem. 

Även kvällens läggning hade tydliga spår av tandsmärta, så jag är relativt säker på att vi går en jobbig natt till mötes (igen) men nu jäklar är det alldeles vitt under tandköttet i båda nedre luckorna för hörntänder och efter att de två kommit upp tror jag vi betat (pun intended) av typ... alla, på ett tag. Fullt set med tänder i lilla munnen, nästan. Eller okej 16 kanske inte är fullt, men det ser inte ut att få plats så hemskt många till därinne just nu. Så jag vill gärna tro att det är nog med tandsprickning på ett tag efter detta. 6 kommentarer:

Erika sa...

Jäklars, hur många tänder ska dom ha? Har dom alla redan vid 1,5? Alva (1 år) har två nere och tre uppe. Undrade om en fjärde var på väg förut för hon var så gnagig men inte sett nåt. Inte kollat så noga heller, hennes tänder har liksom bara smugit upp. Men typ 10 tänder till på ett halvår? Maj gaaad...

SARA sa...

Som vi missar varandra på denna gård! Och nu är jag ju åter i arbete. Ni mötte i alla fall min man och min son idag på väg in, men han visste inte att ni var ni. Kände bara igen Lisa.

Anna m Nils sa...

Bara 4 mjölktänder kvar! Och de sista hörntänderna har verkligen smugit sig upp på mina barn, har inte fattat att de haft dem förrän tandläkaren räknat till 20 på 3-års kollen. Och då fick Majken ändå sin första tand vid 14 månader och hade alla 20 vid 3 år så hon fick dem tätt, om en säger så!

Lina sa...

Jag tackade högre makter när min stora unge fick sin 16:e tand, då visste jag att vi hade i alla fall ett år utan tandsprickning... och de fyra sista som kom innan tre någon gång minns jag knappt! Men herregud vad han led sig igenom de 16 jäkla tänderna... alla sympatier!

F V sa...

Vi mammor har pinkat in föräldraledigheten och papporna får ta matresterna.

Schmarro sa...

Fattar inte din kommentar riktigt. Ivan har ju ingen pappa?