25 december 2015

Gla julda dåra

God fortsättning! Hoppas ni hade det otroligt bra. Och tog det lugnt med stressen och konsumtionen och delade på hushållsarbetet. Vi hade en fin dag, med några olika moment såsom jullunch hos syster och barn i Täby, en jäkla massa SL-resor och julmiddag hos mig med mamma och min bror på kvällen. Ivan hade en bra dag mag-mässigt men lite sämre stimulans-mässigt, efter 2 veckor ensam med mig och med dålig hälsa har han blivit otroligt mammig, och tre gulliga små kusiner på mellan 6 och 10 år var liksom lite väl mycket. Han ville mest ta trapporna upp till övervåningen där ingen befann sig, och leka ensam med mig på kusinernas rum. Spela piano och ta det lugnt. Ivans mormor säger att jag borde kolla upp om Adolf Fredrik kör från låg- mellan eller högstadiet och ställa honom i kö tidigt eftersom han är så intresserad av, och faktiskt ganska bra på (om en mamma nu med trovärdighet kan påstå detta?) musik. Kan ett tjugotal sånger och håller tonen och sjunger dagarna igenom och sådär. Men alltså, han är inte ens två. Jag tänker att vi väntar lite innan vi väljer inriktning på hans studier va? Nåväl. På kvällen orkade jag knappt äta en enda bit eftersom jag moffat så hårt på lunchen men detta är väl kanske det mest o-unika någonsin va? Ivan fick en julklapp av mig: ett fint träpussel. Tyckte han skulle träna lite på riktiga pussel nu när han fått kläm på de digitala på ipaden. Och mycket riktigt, han har liksom samma grepp på pusselbitarna som när han tar fingret och drar den digitala biten över sin rätta plats. Tappar tålamodet mycket fort när den inte klickar i sig på rätt plats av sig själv. Blir bra träning, detta. Han fick rätt många julklappar av alla andra, duplo och klossar och badleksaker för att nämna några. Samt pixieböcker och en blå julgranskula med bamse på, från Amnesty. Den slog han sönder på en sekund. Men det är tanken som räknas, visst. 

Vi vuxna skulle som vanligt inte dela ut julklappar men min mamma trotsade som vanligt detta så jag fick en Apple TV. Hennes begagnade, bara någon månad gammal, eftersom hon insett att hon gillade tivon mer. Jag blev så himla glad faktiskt! Nu ska jag börja titta på serier om kvällarna igen i januari. Ser så mycket fram emot detta.

Nu sitter jag och mamma på bussen mot karlaplan där min moster Cilla bor. Ska snart fira en andra, eller blir det tredje, jul med dem. En julklappsfri. Är redan mycket hungrig. 

Det var allt från oss, hej! 


2 kommentarer:

My sa...

Mitt bonusbarn går på Adolf Fredrik, ingen kö, de kör intagningsprov 😃 (från fyran än så länge). Då kan Ivan och Solveig bli klasskompisar, hon älskar också att sjunga. Det slår mig himla ofta när jag läser här att de verkar så lika, känsliga, glada och extremt viljestarka. Och de följer samma utvecklingssteg men så skiljer det ju bara tre dagar mellan dem. Borde dra en lek nåndag, antingen skulle de älska varann eller bråka.

Hanna sa...

Var tvungen att googla intagningen, innan jag läste kommentaren då.

Mina står redan i kö till engelska skolan i Gubbängen. Utifall att.