23 december 2015

Så kommer den där Stina Nordenstam-låten igen

Varje julhelg i jag vet inte ens hur många år har den gått på repeat i min skalle. Soon after christmas med Stina Nordenstam. Så fin så fin så alltid med under helgerna. 

Om 13 minuter: julafton. Midnatt. Ska alldeles snart försöka sova efter en fin dag med tusen ärenden med min bror och Ivan. Tänkte att vi skulle kört framgångssagan med ingen dagsömn - superbra nattsömn igen men det ville sig inte. Vid två somnade han och vid kvart i tre väckte jag. Och det blev kaos. Fortfarande, fast jag anser honom som "frisk" nu, får han något slags magkramper någon gång om dagen och kvider ont i magen och sedan kommer en blöja efter en stund. Idag var det panisk gråt efter väckning. Ont i mage ont i mage ont i mage. Det är nu tio dagar sedan han insjuknade. Jag har för mig att någon doktor sagt att det kan göra ont i tarmarna efter en lång magsjuka. Att det kan ta tid att komma tillbaka. Något med tarmflora eller hmm jag minns inte prick. Vägrar ringa 1177 för allt de gör nu för tiden är att säga "åk in" och varje gång man åker in säger lökarna att det inte finns något att göra än att vänta ut det. Men det är lite (mycket) jobbigt att se honom ha så ont. Han sprattlar som en fisk i panik i min famn och även om det bara varar en lite stund när det händer blir jag liksom ledsen och lite orolig. Kan han inte få må bra nu? Kan han inte slippa få ha ont? Aptiten är det inget fel på men eftersom fet enda mönstret jag hittar är att han ätit välling en tid innan det hänt får jag nog lov att plocka bort den ur hans kost ett tag. Han äter bara fullkornsvälling. Tycker inte om andra varianter. Så vi kämpar på med fiskbullar och ris dag ut och dag in. Och "väntar ut det". Snart två veckor. 

Men men. Ska försöka ha is i magen. De flesta stunder av dagen är han sprudlande glad och pigg och förutom att han skyr sömnen som pesten, är det härligt att vara med honom. Och min bror. Min efterlängtade, fina, snälla bror. Som bor hundra mil bort, typ. 

Ikväll har vi griljerat en skinka, slagit in lite julklappar (till barnen) och försökt oss på att rimma. Otroligt mycket barnsångstema i rimmen i år, på förekommen anledning. Ivan somnade 22.00 och imorgon beger vi oss till Täby och min syster med familj. Det blir nog mysigt. Allra mest önskar jag mig en helt frisk Ivan utan smärtor eller knasig mage nu. Det vore den allra bästa julklappen. 

Tills vi hörs igen: god jul på er! Hoppas ni får en väldigt fin helg. 

7 kommentarer:

Tove sa...

Åå god jul till dig och Ivan!!!

yllet sa...

Vet att Busan hade så när hon var ca som Ivan är nu. Det satt i länge (tyvärr) och vi fick rådet att ge henne majsvälling för 6 månaders barn istället för den vanliga hon åt. Och att köra låglaktosmjölk istället för vanlig i några veckor. Men det kanske du har koll på. Hoppas det ger med sig!

Anonym sa...

När jag hade magsjuka för några år sen släppte inte mitt magont efteråt. Jag satt på akuten och vårdcentral hur många gånger som helst utan egentligt resultat, förutom sista besöket när läkaren sa att laktos kunde vara känsligt efter magsjuka. Hon hade förklaringar på detta som säkert går stt googla på isf så tog jag bort laktos tillfälligt och körde laktosfria produkter några veckor vilket tog bort magontet. Det kanske kan vara värt att kolla upp?

Hoppas ni får en fin jul!

Jennie sa...

Förlåt för oombett tips men efter en magsjuka kan man vara känslig mot laktos, även om man inte är det i vanliga fall. Välling kanske blir för mycket?

saracharlotta sa...

God jul och tillfrisknande till Ivan!

Schmarro sa...

TACK för tips älskade ni! Provar laktosfritt ett tag!

Cattis sa...

Proviva eller liknande kanske är bra? Det hjälper tarmfloran tillbaka.