13 februari 2016

Two for the show

Nu verkar det ju lite orimligt att Ivan kommer minnas sin tvåårsdag när han blir stor, och det kanske är lika bra. Tänker jag nu. 

Missförstå mig rätt: vi gjorde så gott vi kunde och när vi lade oss vid 21.30 (ja han är BANANASPIGG om kvällarna efter sjukan) och gick igenom allt som varit roligt med dagen var vi överens om att det varit roligt att gunga, roligt att fika och dricka smoothie, roligt att träffa Bill i parken, roligt att Frida och Frans kom och hälsade på, roligt att mormor kom på besök, roligt att åka vagnen (?), roligt att bada badkar, roligt med ballongerna och paketen, roligt att prata i telefon med mormor och farmor och farfar och Lena. Och morbror. Roligt. Så jo, det var ju en del. 

Men den där biten om att öron-ontet skulle komma tillbaka under natten och att en skulle behöva spendera sin tvåårsdag på närakuten och bli ganska bryskt undersökt i öronen varav det ena konstaterades vara "mycket rött" och troligen också mycket ömt av döma de ÄNDLÖSA skrik som följde på undersökningen, ja men det var väl kanske inte så roligt. Inte heller roligt att få de utskrivna dropparna droppade i öronen av dumma, dumma mamma. "Ivan är LESSEN" ljöd det mellan väggarna, varvat med "GÖR ONT". Troligen så grannarna hörde. Jag kände mig som att jag misshandlade honom pga fick lov att hålla jävligt hårt när han försökte komma ur greppet för att inte riskera att råka sticka honom i öronen med pipen på droppflaskan. HU, detta ska alltså göras 2-3 gånger de närmaste dagarna nu. Hoppas det gör mindre ont snart. Glad att slippa penicillin är jag i alla fall. Och hoppfull om bättring snart. 

I alla fall. Nu är han två! 


7 kommentarer:

egoistiska egon sa...

Grattis på födelsedagen Ivan och grattis till dig som varit morsa i två år! *insert fanfar*. Men vad tråkigt med öronen. Hoppas dropparna hjälper.

Anonym sa...

Grattis Ivan! Har han fått Terracortil? Inflammerad hörselgång? Det har jag problem m fortfarande som vuxen så fort jag blir förkyld. Gör lika ont som inflammation i mellanörat. Stackars Ivan. Har också ett februaribarn o när hem fyllde två var hela familjen däckade. Vi firade i mars till slut, februari det året var två magsjukor och en influensa (för alla). Det är verkligen värdelöst att fylla år i februari som förskolebarn. Frida

Schmarro sa...

Ja terracortril! Vet inte exakt vad han har men ngt som gjorde att läkaren skrev ut och ordinerade droppar två ggr dag (Ivan skrek så mkt att jag inte hörde). Rött i ena örat var det. Alltså det verkar göra så ont när jag droppar? Men efter 1 dygn av droppande verkar det liksom börja komma lite vax (inte mängder som i sprucken hinna tror jag men ngt verkar lite upplöst) så jag hoppas det också kan innebära minskat tryck därinne.

Anonym sa...

Typiskt att de inte förklarar. Terracortil får man då det blivit inflammerat i hörselgången. Det är en extern öroninflammation. I mitt fall får jag det varje gång jag bli förkyld eller får vatten i örat pga trånga hörselgångar. Det känns som vanlig öroninflammation men man får ej feber. Jag skulle verkligen rekommendera dig att ringa öronläkare- tex en i Fruängen som man hittar via vårdcentralen. Även om det är liten tunnelbaneresa så är han så fin med barns öron, och mild och bra. Och kan följa upp på ett annat sätt. Inte förrän jag också fick gå till honom lärde jag mig att förutom terracotril skulle jag ta nasonex i näsan (OBS ej för barn). Alltså jag fick ett nytt liv!! Och dottern som hade vanlig öroninflammation fick droppar till näsan "för därifrån kommer bakterierna". Det kan vara så att en del av Ivans röriga nätter har att jag göra med trånga hörselgångar och tryck varje gång han är lite snuvig (det behöver int vara så- men ändå kanske värt att kolla upp.
Frida

Anonym sa...

PS det onda brukar gå över när man droppat lit som du säger. Det är en inflammation och svullnad och gör jätte jätteont. Men dropparna hjälper på ett dygn!

Anonym sa...

Öron-, näs- och hals
Vi som arbetar här
Specialistläkare: Samir Alkhali
Sjuksköterska: Karin Berglund
Audionom: Ann-Louise Jarlemark

Verksamhet
Utredning samt medicinsk och kirurgisk behandling
av öron-, näs- och halssjukdomar.

Akuta fall: tider finns reserverade dagligen
Högst prioriterade fall: inom 1 vecka
Högprioriterade fall: inom 2-4 veckor
Övriga fall: mellan 3-12 veckor

Verksamheten ingår inte i Praktikertjänst AB.

Remiss
Vissa akuttider finns reserverade. Remiss behövs ej enligt beslut i Stockholms Läns Landsting men remissfall prioriteras alltid.

Öppettider
Måndag-torsdag kl. 08:00-17:00
Fredag kl. 08:00-12:00
Lunchstängt kl. 12:15-13:15
Telefontider
Måndag-torsdag kl. 08:30-09:30 samt kl. 14:00-15:00
Fredag kl. 08:30-09:30
Telefon 08-464 64 00 (växel) eller 08-464 64 50
Växeln är alltid bemannad och kan vid behov förmedla kontakt med mottagningen utanför telefontiderna.

Schmarro sa...

TACK FRIDA!!!