24 juli 2016

Bilsemester del 5: häringe slott

Idag var det alltså dags för slott. Och vilket genidrag till utflyktsmål det blev. Trots att mitt barn hatar att bada och varken jag eller Lovisa hade badkläder med oss så blev det så underbart. Vackra miljöer och ett lekrum (inte varje dag en får leka i slottsmiljö hallå!) som hette duga minst sagt. Och en lunch som var så himla god och en bilresa och fantastiska samtal på det. Älskade allt. Trettio minuter från Stockholm och som Lovisa sade: socialism i dess finaste form, man öppnar adelns bostäder för allmänheten att nyttja och njuta av. Så fint. 

Efter detta besökte jag en sjuk - allvarligt sjuk - vän och hennes barn och sedan grät jag hela vägen hem i bilen för att livet är orättvist och jag påmindes om dess förgänglighet. Jag hade solglasögon på men Ivan såg tårarna och konstaterade: mamma är ledsen. Ja, sade jag då. Mamma är ledsen men inte för någonting som du har gjort, jag är ledsen för att min vän är sjuk. Ivan kontrade med ett skämt som han vet att jag brukar skratta av. Det var så rörande och sorgligt och fint på samma gång. 

På kvällen kom lina förbi på ett glas vin. Ivan somnade 21. Jag pratade telefon tre timmar. Nu ska jag sova, omtumlad efter denna känslomässigt röriga dag. Puh. Inga kommentarer: