19 juli 2016

Gotland i punktform

Hemma igen! Gotland var underbart. Här presenterat i punktform pga, tja, varför inte. 

* stort var: att se Ivan, Bill och Josef interagera och leka med varandra. Imitera varandra. Krocka med varandra, bli ledsna på varandra, bli sams igen. Gå i takt och otakt med varandra kring sömn och hunger och lek. De stunder då de alla hade roligt tillsammans eller lekte sida vid sida med sina egna små projekt fick samtliga föräldrar i sällskapet stora påslag i ömhetscentret i hjärnan. Mellan varven gick ju allt rätt dåligt, såklart, men då brukade vi göra egna utflykter och sära på gruppen. * egna utflykter: så stort att ivan plötsligt älskar att åka bil med mig. Sitter där och småpratar och filosoferar. Glor på vindkraftverk och reder ut med mig huruvida det heter vindrutetorkare (nej) eller är en helikopters propeller (nej) och lär sig saker. Nya ord, nya tankar, nya intryck. Att ta det lugnt och att fatta att när mamma kör bil får man inte skrika eller kräva aktiv handpåläggning för det är farligt. Man får vänta. Och prata. Och det gjorde vi, massor. * sömnen: Ivan sov ca 20-08 varje natt. Helt stilla. Inga långa nattliga turer, knappt mardrömmar, ingen gång trillade han ur sängen. Jag fick verkligen tid utan honom på kvällarna, tid som ofta spenderades med ett vinglas i handen, insvept i en filt, sittande under bar himmel och pratandes i timmar med den där som jag saknade. Men också med gänget på plats. Vin samtal och spel. Mys. * regniga dagar. Det regnade bara en av sex dagar och tur var det för GUD vad lång en regnig dag blev med tre tvååringar. Vanligtvis kan en ju tänka att det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder, men denna dag HÄLLREGNAR det och ingen lyckades liksom få det minsta kul utomhus. Jag och Ivan drog till biblioteket i Hemse och fördrev ett par timmar, men det var segt. Det var det. 


* Visby. En dag fick jag panik på alla fästingar och stack till "stan" och träffade en kompis med jämnårigt barn till Ivan. Tips på sjukt bra park för barn i Visby: den i Almedalen. Alltså SÅ GRYM park? Lycka för barnen som fått roa sig med träd, gräs och stenar en tid. Lunch på torget var mysigt och picknick i botaniska likaså. Vi gillar Visby. * hemresan. Bytte till båt och vaskade en flygbiljett hem och unnade oss en egen hytt och det var GENI. Alltså kommer aldrig kunna resa på annat sätt till Gotland igen nu? Glöm allt hets i cafeterian. Glöm att försöka få intensiv 2-åring att chilla i salongerna med vilstolar. Fram med barnprogram, padda, picknick och bara MYS. Så värt varenda öre av de 750 spänn som hemresan kostade. 


* att komma hem. Ändå en schlager. Nu har vi hyrt en bil och ska göra små utflykter i närheten av stan den närmaste veckan. 

2 kommentarer:

egoistiska egon sa...

Härligt det låter ändå!

Anonym sa...

Så härligt! Vilken fin sommar du ger Ivan och dig själv. Så impad av att resa själv med barn så här. Ge dig själv en rejäl klapp i ryggen!! Ha en fin sommar!