2 juni 2017

Äsch, kör en enkät till?

Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till? 

Lo tror jag! Eller kanske Eli?

Har du bra självförtroende? 

Inom somliga områden, ja. Jag har bra självförtroende professionellt, vet att jag är grym på det jag gör och att jag har några superkrafter (jo, sant!) där, så att säga. Som förälder har jag okej självförtroende också. Socialt är det lite vacklande, efter några år i sorg och rätt avskalad från alltför många sociala sammanhang känner jag mig lite blyg och vilsen och ringrostig, allt som oftast. Men så var det i och för sig förr också. Är kanske helt enkelt inte superintresserad av mingel och småprat, generellt? Men självförtroende generellt: gissar på en stark sexa eller svag sjua av tio möjliga. Är dock ganska prestationsdriven och tappar självförtroendet efter en tid av passivitet, både på jobb och privat.

Nämn tre saker på din att-göra-lista? 

Ta tag i röran runt Överförmyndarnämnden, Ivans arv och allt snårigt jobbigt omöjligt astråkigt jättesvårt som hänger ihop med det.
Skriva färdigt boken. Skicka in. Ta semester.
Boka lite resor och biljetter inför ovan nämnda semester.

Beskriv ditt drömutseende. 

Hmm, har någon slags fetisch för tänder som ser ut på ett speciellt sätt. Men det är så svårt att förklara så jag tror jag låter bli att försöka? Men tänk huggtänder och framtänder som liksom går rakt nedåt eller lite inåt och inte står utåt? SVÅRT ju. Se Nina Persson, Patricia Arquette eller… äsch jag kommer inte på fler.

Någon du har kysst? 

Vadå “någon jag kysst”? Förstår inte frågan. Mellan april 2009 och juni 2016 kysste jag bara en person, dvs min sambo. Efter 2016 har jag också bara kysst en person, dvs min nuvarande man. Så det är liksom inte kvantitet jag jobbar om vi säger så.

Har du kvar klädesplagg från då du var liten? 

Något enstaka säkert. Men frågan är var det ligger? Eventuellt har jag tappat bort det. Nostalgifaktor på undertecknad: inte så hög.

Är du nöjd med din profilbild på Facebook? 

Ja faktiskt! Den är bra för att den är fin på långt håll, eller hur man säger. Inte supersnygg på nära håll eller uppförstorad, men som mini-thumbnail gör den sig utmärkt. Ser lite mystisk och ball ut, om ni frågar mig. Hehe.Vad väljer du, godis eller chips? 

 Godis. Hatar chips, alltid gjort. Älskar godis, alltid gjort.

 Hur uppvaktar man dig? 

Var ursmart! Och egensinnig! Gärna på gränsen till udda? Bonda med mitt barn, var brutalt ärlig och låt mig inte komma undan när jag försöker smita iväg in i distansens och ensamhetens trygga domäner. Och få mig att skratta! Och var lite bossy! Men också oerhört kärleksfull och snäll!

Har du rykten efter dig?

Tror inte det? Eller är jag den där bloggpersonen som hittade sin sambo död i sängen en morgon för snart tre år sedan? Kanske, faktiskt. Men svårt att veta.

Din absolut sämsta egenskap? 

Väldigt konflikträdd och har tendenser att kameleonta mig in i oändligheten för att göra alla till lags hellre än att någon blir missnöjd eller - hemska tanke - sur eller besviken på mig. Det är trist och tröttsamt. Försöker sluta med det. Sedan är jag oerhört dålig på sömn generellt och har också svårt att vila i “nuet”. Behöver träna på meditation.

Din bästa egenskap?

Snabb, smart, snäll. Okej “snäll” lade jag mest in för att det kändes fint med alla S men jag tror ändå jag är GANSKA snäll? Lite? Jo. Bättre än söt i alla fall.

Kan man vara vän med sitt ex? 

Klart man kan. Men generellt tycker jag det kan finnas lite moraliska tankenötter i att vara vän med sitt ex om ens ex fortfarande har känslor för en. Alltså, om man gör slut och inte är överens om att det ska vara slut tycker jag att det ligger ett visst ansvar även på den som ville att det skulle bli slut att hålla koll på om exet kanske egentligen vill vara kompis för att den älskar en så mycket att tanken på att förlora en helt gör ondare än att bara vara vänner. Blir tokig på alla fd par som är bästisar när den ene går hem och gråter i kudden efter varje träff och den andre ba: men VADÅ, det är ju DENS ansvar att säga om det inte funkar för DEN? Hallå, get with the program. Inte okej.

Men visst, klart det går. Och det finns en hel del underbara exempel på detta. Bland mina ex är jag dock till 75% inte vän (ej heller ovän, bara inte i kontakt så att säga) och kanske 25% vän (inte bästis, men liksom kramas när man ses och har inga problem med att gilla varandras bilder på instagram osv).

Har du kysst en kompis?

Ja, rätt många tror jag. Härjade runt där kring Debaser och Riche och Spy Bar och hånglade med det mesta, känns det som såhär tio år senare. Men så var det säkert inte. Dock minns jag en festival när min bästa vän Frida och jag hånglade väldigt mycket och hon besviket konstaterade efteråt: jag KÄNDE inget? Haha. Roliga Frida. Kämpade på.

Hade du kunnat ha distansförhållande? 

Nej. Grattis till alla som detta fungerar för men det är icke för mig.

Hur lång är du? 

1,75. Ungefär. Give or take nån centimeter sådär.

En vacker person? 

 Nina Persson har alltid haft mitt drömutseende så jag säger väl henne igen då. Det är det där med tänderna. Bland annat.

Ett boktips? 

Finna sig av Agnes Lidbeck. För att jag fortfarande inte kan bestämma mig för om jag älskar den eller inte och för att jag fortfarande tänker på den fast det var månader sedan jag lade den ifrån mig.

Bäst just nu? 

Att det är sommar och att magsjukesäsongen är över (PEPPAR PEPPAR INTE JINXA!!!)

4 kommentarer:

R. sa...

Förlåt för nyfikenheten men man?? Som i sambo, dude eller äkta man? Och är det samma som innan??
Fattar om du inte vill svara utan hellre spar det till boken! 😆😜 Som jag lätt kommer köpa så får ju vet då. Eller?
(ok. Kanske lite för engagerad i detta kände jag nu.)

Schmarro sa...

Samma! Alltid samma!

Anonym sa...

Fattar precis med tänderna! Kate Winslet har också väldigt fina inåtstående tänder, inte lika vampyriga dock. Fanns en deltagare i American Idol som hade superfina sneda tänder. När hon sedan gick vidare i tävlingen (kanske vann hon, jag minns inte) så fixade de till och blekte hennes tänder. Snopet.

Jag delar också R:s nyfikenhet om denna man som plötsligt (för oss läsare) är tillbaks i ditt liv. Vill du berätta mer?

s&a sa...

Men Gud, har alltid trott att jag var ensam om denna tandfetisch där jag brukar ta just Patricia arquette som exempel men även Tomas Ledin!