28 juni 2017

Sommarläsning

Semestern närmar sig. Idag köpte jag lite böcker. Förra veckan också. Då köpte jag Amy Schumer (kunde ej läsa pga översättningen, måste köpa den på originalspråk och försöka igen, det får bli en senare historia), De polyglotta älskarna (läste ut samma kväll), Ebba Witt-Brattströms Århundradets kärlekskrig (ej börjat) och Män förklarar saker för mig (läst halva, blev för arg, behövde paus). Idag dessa:
Köpte dem pga detta: McFairlane pga tycker hon är rolig och typisk "strandig", Karolina R pga det är helt SJUKT att jag inte läst hennes böcker sedan More Fire-tiden, Ullman har jag heller inte läst något av på mycket länge och jag minns knappt vad jag kände då, men tror jag gillade? Oh well. Eggers köpte jag pga gammal kärlek rostar aldrig, eller gör den, det återstår att se? ÄLSKADE tidiga Eggers så mycket. Åh ljuva tidiga 00-tal ändå. Samma med McEwan. Var länge sedan nu, men hoppas jag fortfarande älskar hans språk. Oksanen pga så nyfiken sedan så länge och nu får det banne mig bli av.

Återstår: den givna frågan. Har jag missat något? För dig som tänkt tipsa om Finna sig, So Sad Today eller Flickorna/Girls, så har jag redan läst dem också. Just nu är jag här av Isabelle Ståhl väntar jag nog med pga fortfarande inbunden. Annars: tipsa gärna loss! Älskar tips!

4 kommentarer:

viktoria Karlsson sa...

Har du läst min fantastiska vännina av Elena ferrante? :)

Anonym sa...

Alltings början + Flickvännen och Den vita staden är _fabulösa_ och läses ut i ett nafs (så fult uttryck? Men du fattar). Tips:i princip allt av Christine Falkenland.

Marlene Johansson sa...

P-O Enquist – Ett annat liv
Edouard Louis – Göra sig kvitt Eddy Bellegueule
Max Porter – Grief is the thing with feathers

Ett gäng gubbs ser jag ;)

/Marlene

Marlene Johansson sa...

Och jo, har ej läst "I love Dick" pga bästis sa orkade ej läsa ut pga för mkt art-namedropping, men sträcksåg ju tv-serien! Nu ska jag dra mig tillbaka.

/M