14 juni 2017

Sommarlistan 2017

Hej hej! Nu har psykosen "vilja bli Kristen" gått över och det var ju skönt för det var två ganska pinsamma dygn, hehe. Men nu rullar livet på som vanligt och jag är åter den snart 40-åriga förälder som sitter med listor och planeringar upp över öronen. Bland annat inför SOMMAREN. Och så sprang jag över en sommarlista i en blogg och varför inte göra den själv? Ser absolut ingen rimlig anledning att låta bli. Så here goes:

Mina planer för sommaren: 
Österlen, bada, chilla, mysa.

Hur länge ska du vara ledig?
En månad ungefär. Från cirka tionde juli till cirka tionde augusti. Och för första gången sedan Ivan föddes känns det inte läskigt och jobbigt, hurra! Mest beroende på, tror jag, att vi har fått låna ett hus på Österlen. Det är ju för bra för att vara sant nästan? Vi kommer ha ETT STÄLLE att vara på? Ett där folk får hälsa på OSS och inte tvärtom? Gud, så upprymd över detta att det knappt finns gränser. Lade hela semesterbudgeten på att hyra en bra bil en hel månad. Längtar typ efter detta också. Att vara lite bilburen. Så fritt med bil på landsbygd ändå.

Vad ser du mest fram emot? 
Jag ser fram emot att vara framme från den sju timmar långa bilresa som jag ska genomföra ensam med Ivan, som i princip aldrig åkt bil mer än en timme åt gången och ofta börjar tjata och gnälla om att det är tråkigt efter... en kvart. Hurr. Men att komma fram och installera sig = målbild.

Vad kommer du att köpa inför semestern? 
Hmm. Inte så mycket. Ogillar konsumtion. Men solskyddsfaktor, kanske att jag behöver fylla på Ivans garderob med lite tunnare kläder för en som är över en meter lång, till skillnad från förra sommaren? Kanske någon sommarsko. Kanske behöver gå igenom min egen garderob och se om jag ens äger några shorts/kjolar. Annars tror jag vi får klara oss på det vi har. Plus att huset vi fått låna tydligen har JÄTTEMYCKET leksaker, tågbanor, dockhus, you name it. Iiiih det är så perfekt.

Kommer du att bli brun? 
Nja. Det vetefan? Solskyddsfaktor trettio och rätt mycket tillvaro i skuggan? Plus svensk sommar på det? Lika bra om jag inte blir brun för jag får pigmentfläckar på kinderna och överläppen och det ser liksom lite smutsigt ut. Men lite, säkert. Blir rätt fort brun även om jag inte solar.

Vad kommer du att äta? 
Grillad korv i mängder. Och kanske lite annat. Oklart. Jag kommer inte vara den som drar matlasset denna sommar, har jag en bestämd känsla av. Dels eftersom jag lever med en man som älskar matlagning och kommer att vara med i Österlen åtminstone en vecka, dels eftersom jag får besök av mamma och min bror som också är bättre/mer intresserade av det där än jag, dels eftersom... när jag lagar mat själv blir det minsta möjliga motstånd. Dvs korv.

Vad kommer du att dricka? 
Vatten och ett och annat glas vitt vin på kvällarna gissar jag. Eventuellt rosé? Eventuellt att jag unnar mig lite läsk?

Vad kommer du att ha på dig? 
Funktion före form. Tyvärr.

Det här lyssnar jag på i sommar:
Sommar i P1 och min lista "bilen" och "mjuk vår" gissningsvis. Men också att Emelies klassiska sommarlista Porch Music troligen går varm även denna sommar. Liksom förra. Och den innan det.

Vad oroar du dig för?
Bilresan ned. Oroar mig orimligt mycket för den, men det är ju bara att göra det. Men att köra ensam med barn som evt skriker på motorvägarna, huuuuu. Eller tänk om han blir åksjuk och kräks? Oroar mig också för resan upp. Annars inte så mycket.

3 kommentarer:

Linda sa...

Men hallå, ska också till Österlen! Vecka 29. Själv med kidsen i baksätet. Och gud vad jag fattar din oro, är mycket imponerad av ditt mod här, det kommer säkert gå jättebra. För egen del är jag inte lika hoppfull, bråkande barn i baksätet går bara inte. Men som tur är har jag lyckats nästla mig in och förenat min semestervecka med Sara och Marias, hehe. Inte så ödmjukt av mig kanske, att bjuda in mig och mina kids på deras sista egna semester innan de själva blir föräldrar, men men. De lär ju förstå, tids nog, tänker jag. Men va kul, då måste ju våra vägar korsas där i trakterna? Uppe på toppen av Stenshuvud eller så? Eller vad man nu gör i Österlen? Rida? Måste googla. Puss!

Schmarro sa...

Åh vad kul! När är vecka 29? Vi måste SES! <3 <3 <3

Jag är alltså där från ca 14 juli till början på augusti. KOM OCH LEK MED OSS!!!

Anna W sa...

tips inför bilresan om ivan inte ska sitta fram: skaffa en sån där "spegel" så att du kan se hans ansikte genom att kolla i backspegeln. har ingen själv, men mkt värt om man åker långt. andra tips: vattenflaska med sån där "pluppkork" som de kan dricka i själva inom räckhåll, kuddar och grejs så att leksaker inte kan ramla ner. och att öva på att ha tråkigt. vi åker ju ofta, långt och mycket i bil med våra barn 2 + 4 år och de är ju som bekant ganska lika ivan på många sätt. det som funkat bäst är att säga att "ja, nu är det tråkigt och då får man kolla ut och se vad man ser" och prata om det. samt ljudband, vi har gamla djungelboken på kassett (gärna samma om och om igen). samt pauser... ja, det var väl typ det. samt öronproppar till den som kör om det blir totalt skrikkaos och man inte kan stanna och MÅSTE koncentrera sig på körningen. LYCKA TILL!!!